Passie voor

Wat houdt precisie voor Prange precies in?

Doordat Prange werkt met producten die aan een hoge nauwkeurigheid en strenge toleranties moeten voldoen, is het belangrijk dat deze producten met veel zorgvuldigheid en expertise worden samengesteld. Doordat Prange werkt met zulke producten en met hele hoge nauwkeurigheden wordt het werk dat Prange uitvoert ook wel precisie assemblage genoemd.

Precisie producten

Prange werkt veelal met producten ter grootte van een dobbelsteen of luciferdoosje, sommige producten zijn zelfs zo klein als een speldenknop. Bij deze producten worden verschillende onderdelen nauwkeurig geassembleerd, waarbij wordt gevraagd om hele strenge toleranties. Wanneer er gesproken wordt over deze precisie assemblage komt daar veel bij kijken. Wilt u hier meer over weten kijk dan bij campagne voor meer over de bedrijfsactiviteiten van prange.


Precisie assemblage

Doordat er gewerkt wordt met complexe micro producten is er bij Prange sprake van specialistische kennis en kunde. Deze kennis is ontstaan door jarenlange ervaring van medewerkers en organisatie. Door deze ervaring is door het bedrijf goed in te schatten hoe het kan en moet blijven innoveren. Vanuit de passie voor micro assemblage en precisietechnologie is het voor Prange een uitdaging om complexe opdrachten middels innovatieve oplossingen samen te stellen. Of het nu gaat om een onderdeel of complete (sub)samenstelling, hoe kleiner; hoe fijner.


Prange precisie assemblage

Precisie productie

Precisie productie betekent voor Prange werken aan assemblages met toleranties op micrometerniveau. Een micrometer is een duizendste van een millimeter (0,001 mm). Dit houdt in dat onderdelen zeer nauwkeurig gepositioneerd dienen te worden en er bijzondere verbindingstechnieken gebruikt moeten worden om componenten te assembleren.

Een voorbeeld hiervan is de wikkelmachine die hiernaast is afgebeeld. Deze machine wikkelt een draadje met een diameter van ± 20 micrometer om een buisje met een diameter van 0,3 mm. Ook worden onder andere de solderingen en verlijming geautomatiseerd uitgevoerd op deze machine. Hierdoor ontstaat een subassemblage die wordt gebruikt in een mass-flow sensor. Dit zijn sensoren die meten hoeveel gas er door een capillair stroomt.

Wilt u meer weten over de Productie van Prange of over de mass-flow sensor?